

Producent
Dostępność
Przyprawy sypkie, jednorodne, mieszanki – komponuj sam lub zdaj się na innych
Niezależnie od odpowiedzi, znajdziesz tu jedno i drugie. Począwszy od przypraw dobrze znanych w kuchni polskiej, takich jak: mielony czosnek, suszony koperek, majeranek czy lubczyk, a kończąc na propozycjach orientalnych – curry, mielonej kolendrze, kurkumie. Z nimi dodasz swoim potrawom świeżości, pikanterii i niepowtarzalnych aromatów. Nie czujesz się pewnie w przyprawianiu? Boisz się, że możesz wsypać czegoś za dużo? Zwróć uwagę na idealnie skomponowane gotowe mieszanki przypraw do piernika, rosołu, żurku i barszczu białego, sałatek, szarlotki, zup, a także ryb i owoców morza. A kojarzysz taki złoty, odżywczy napój, który ostatnio stał się bardzo popularny? Wystarczy, że wymieszasz ciepłe mleko (krowie lub roślinne) z przyprawą „Złote mleko” i możesz cieszyć się jego rozgrzewającymi właściwościami w domu.
Lecznicza moc przypraw
Przyprawy, oprócz walorów smakowych i zapachowych, mają też właściwości lecznicze. Na przykład: oregano usprawnia trawienie, imbir koi ból, a rozmaryn działa przeciwzapalnie.