
Dary Natury Przyprawa do Ogórków Konserwowych 60-80G
Opis
KOMPLETNA PRZYPRAWA DO OGÓRKÓW KONSERWOWYCH
Porcja na 5 kg ogórków.
Proponujemy przepis na ogórki:
Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach wraz z przyprawami. Ogórki zalać zalewą: na 3 litry wody - 0,5 litra octu (10%), 40g soli, 30g cukru. Ogórki zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90 stopni Celsjusza przez ok. 10 minut.W przypadku, gdy ogórki będą sporządzone w słojach 1-1,5 litra na 1 słój należy brać: 1-2 łyżki przygotowanej mieszanki lub 1 gałązkę kopru ogrodowego, 1 gałązkę estragonu, 1 korzeń chrzanu, 3-4 ziarnka pieprzu, 1/4 łyżki gorczycy, 2-3 ziarnka ziela angielskiego, szczypta kolendry, korzeń marchwi, 2-3 liście laurowe, ząbek czosnku, szczypta majeranku.
Skład: koper ogrodowy 13%, estragon, chrzan, ziele angielskie, pieprz czarny, kolendra, gorczyca, marchew korzeń, majeranek, liść laurowy, czosnek (w różnych proporcjach).
Zawartość netto: 60-80g