Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
GATUNEK: 100% arabica, jedna z najwyżej cenionych odmian kawy Santos z rejonu Guaxupe.
RODZAJ: nizinna, metoda obróbki: sucha.
POCHODZENIE: Ameryka Południowa.
BRASILA SANTOS Kawa z plantacji położonych na wysokości 200 – 800 m n.p.m., przetwarzana metodą suchą. Odmiana Santos pochodzi ze stanu Sao Paulo i odznacza się najwyższa jakością. Kawa bardzo dobrze wyważona, łagodna o bardzo lekkiej kwaskowości i delikatnie zaznaczonej goryczce. Napar uzyskany z tej odmiany jest delikatny, w smaku harmonijny, równy. Kawa palona na sposób mistrzowski, nieprzemysłowo, w piecu bębnowym firmy Toper.
Brasilia Santos – dla smakoszy
PROFIL SMAKOWY:
- aromat: czekolada, orzechy, owoce cytrusowe - kwaskowość/goryczka/wyważenie: idealne proporcje, równowaga - konsystencja: głęboka, wyrazista i długotrwala - posmak: czysty, harmonijnie oscyluje między kwaskowością, goryczką i aromatem
PARZENIE: tradycyjne - tygielek, po polsku, dripp, chemeks itd., ciekawa również z ekspresu ciśnieniowego; wszystkie typy parzenia
ODCIEŃ PALENIA: średnio ciemny (włoski lub espresso)
DATA PALENIA: bieżąca
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności