
MK Śledź w Sosie Pomidorowym 330G
Opis
Śledź w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
SKŁADNIKI:
Śledź Clupea harengus (Morze Bałtyckie FAO IIId, złowione w morzu: włókiem pelagicznym), (60% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (40% przed sterylizacją): koncentrat pomidorowy (14%), cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona mielona, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, mieszanka przypraw, ekstrakt selera, ekstrakt papryki słodkiej, ekstrakt ziela angielskiego.
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna | 789 kJ / 188 kcal |
Tłuszcz | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 4,1 g |
w tym cukry | 3,6 g |
Białko | 12,2 g |
Sól | 1,5 g |
Przechowywać w temp. od +4℃ do +25℃ przy wilgotności względnej do 80%.
Po otwarciu należy przechowywać w temp. do +6℃ nie dłużej niż 24 godziny.