
MK Szprot w Sosie Pomidorowym 330G
Opis
Szprot w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
SKŁADNIKI:
Szprot Sprattus Sprattus (Morze Bałtyckie FAO 27 IIId, złowione w morzu: włókiem pelagicznym), (60% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (40% przed sterylizacją): koncentrat pomidorowy (14%), cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona mielona, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, mieszanka przypraw, ekstrakt selera, ekstrakt papryki słodkiej, ekstrakt ziela angielskiego. Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.
Wartość odżywcza w 100g | |
Wartość energetyczna | 458 kJ / 109 kcal |
Tłuszcz | 4,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 4,1 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,4 g |
Przechowywać w temp. od +4℃ do +25℃ przy wilgotności względnej do 80%.
Po otwarciu należy przechowywać w temp. do +6℃ nie dłużej niż 24 godziny.